Back to portfolio | Next Case Study

College Heights OB/GYN

The objective on this project was to create an inviting space where patients would relax and feel comfortable in their patient experience, while still providing an efficient office layout for this busy Ob/Gyn practice. + Read More

The design team presented the client with the concept of a “spa-like” interior. The color palette features soft paints and textures working in harmony with the architectural elements.

Upon entering the office, the reception area was designed with a “Zen” environment to be welcoming and calming for patients. The waiting area was oriented away from the check-in to provide a quiet reflective space. A focal wall was designed with a wall-mounted water feature on one side and a TV area on the opposite side.

The clinical area of exam and procedure rooms was designed with the use of rich wood floors and warm color tones combined with soft lighting to continue the comfort level through the entire visit. Stylish casework and mill work details were included throughout the space.

The unique design elements used in conjunction with the finish selections were successful in accomplishing the client’s wish for creating a patient experience not normally found in a stand-alone physician’s office.

  • Floor Plan (with labels)
  • Elevations