Back to portfolio | Next Case Study

Gordon Pediatric Dentist

The client requested an exciting space for pediatric patients and their parents, along with a state-of-the-art workspace for the staff. + Read More

The designer decided to create a ‘loft’ feel reflective of a high-tech dental practice. Use of a bold color palette with paint and textures, along with architectural elements, lighting, and vibrant furniture creates a lively interior. Many flooring materials were combined to create interesting paths.

The large reception area was designed to provide play areas and interactive spaces for pediatric patients, but also allow adolescent patients to feel comfortable in their own cyber-cafe type space.

The hallways between exam and procedure rooms were designed to display patient’s artwork collected by the doctor. This was done by building lighted alcoves accented with colorful floating blue glass-like material that has cutouts to display the art or sculpture with dramatic effect.

  • Floor Plan (with labels)
  • Elevations